Pages

dinsdag 14 december 2010

Stadsplan voor onhandige Romebezoekers

De Crumpled City Maps zijn stadskaarten gemaakt van een materiaal dat speciaal vervaardigd is om te verkreukelen. Bij een papieren plattegrond slijten de vouwranden al zeer snel, waardoor sommige informatie op de kaart niet meer te zien is of waardoor je na drie dagen Rome evenveel stukken kaart in je handen houdt. De stadskaarten van industrieel designer Emanuele Pizzolorusso blijven echter compleet ongeschonden, ook na veelvuldig gebruik. Ze zijn eenvoudig uit te vouwen en vooral weer bijeen te plooien of te proppen. Inderdaad, je frommelt je kaart gewoon in je rugzak en je hoeft er niet meer naar om te kijken.
De plattegronden zijn bovendien erg licht en wegen slechts 21 gram. Ze zijn afwasbaar en 100 procent waterbestendig. Openen en sluiten duurt amper een paar seconden. Elke kaart geeft informatie over een groot deel van de stad, zoals natuurlijk de straten maar ook de monumenten, de belangrijkste musea, galeries en nog veel meer. Behalve Rome, zijn nu ook al kaarten van Berlijn, Londen, New York en Parijs beschikbaar.
Bron: http://www.spqr.be/

En nu nog een stadsplan voor mensen die niet onhandig zijn maar gewoon geen kaart kunnen lezen en we zijn helemaal tevreden ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten