Pages

dinsdag 31 augustus 2010

Nieuwe methode Latijn leren

Raymond Verdoolaege is sinds vele jaren  bezig methodes te ontwikkelen om de leerlingen van het Gemeenschapsonderwijs Latijn te leren.


Begin van de jaren '70 ontstonden de handboeken Ascensus 1 en 2, vanaf 1989 was er de methode Aurora. Telkens waren de leerboeken toonaangevend voor het toenmalig onderwijs Latijn.

Sedertdien is er alweer veel veranderd, niet alleen doordat er weer een nieuw leerplan Latijn is, maar ook omdat de communicatiemiddelen zo ingrijpend anders geworden zijn: naast het traditionele boek is er nu ook het internet, de e-mail, enz.
Steunend en voortbouwend op de vele jaren ervaring van Ascensus en Aurora wil hij een nieuwe methode Latijn Leren voorstellen, die  gratis via het internet aangeboden wordt.

Ze kan als hulp gebruikt worden voor de dagelijkse klaspraktijk, maar ze kan bij een goed gebruik ook een volwaardige leermethode voor het eerste en tweede jaar Latijn worden.

Het voorlopig adres is http://users.telenet.be/latijnleren ; bij voldoende positieve reacties komt er later een echte domeinnaam.
Alle reacties kan je mailen naar  Raymond.verdoolaege@telenet.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten