Pages

donderdag 9 september 2010

Studeer Latijn en word ceo!

Op basis van 100 cv’s van actieve ceo’s in de grootste bedrijven in België stippelde Vacature de route uit naar de absolute top in het Belgische bedrijfsleven.

Vijf opvallende trends kwamen naar voor waarvan op nummer één "studeer Latijn!"

Een succesvolle middelbare studie is een eerste stevige basis voor je carrière. Onder onze ceo’s koos een flink deel voor de richting ‘Latijn-Wiskunde’, of werden ze er door hun ouders toe aangezet. De helft van de ceo’s in België studeerde ooit Latijn.

“Wiskunde, Latijn en Grieks leren je denken binnen een systeem. Dat is belangrijk om verder te geraken. Zonder een vorm van perfectionisme, een streven naar volledigheid, word je geen ceo”, zegt Marc Decoene, hr-directeur bij Hudson Benelux. “Een goede ceo kan een uur diepgaand discussiëren over enkele details van één dossier om daarna in een vergadering mee de grote strategie op lange termijn uit te tekenen. Dat switchen van denkniveaus is typisch voor een ceo. Daarom testen wij ook de intellectuele flexibiliteit van een kandidaat-ceo.”

Bron

Je kan natuurlijk ook Grieks-Latijn studeren, daar zo gek op zijn en anderen ermee willen vermaken en het ceo-schap met plezier naast jou laten liggen ;-)

1 opmerking:

Anderson Moris zei

Heeft u financiering nodig voor uw zakelijke of privédoeleinden? Dit moet niet ingewikkeld of tijdrovend zijn om de Anderson-investering een gemakkelijke manier te maken om wereldwijd financiering te ontwikkelen. Neem contact met ons op voor meer informatie per e-mail: andmoris38@gmail.com of bezoek onze website https://andmoris38.wixsite.com/morrisplc
Vriendelijke groeten,
Anderson investering.

Een reactie posten