Pages

vrijdag 19 november 2010

Circe-cursus in Barcelona van 10 tot 17 juli 2011

Deze zomer wordt voor de zesde keer de CIRCE-cursus georganiseerd.
Het betreft  een Europees gesubsidieerd uitwisselingsproject tussen leerkrachten klassieke talen.
Het centrale thema van de cursus is ICT. De hamvraag daarbij is hoe ICT leerkrachten en leerlingen kan helpen het studeren van klassieke talen aangenamer en leerrijker te maken. Door allerhande workshops en presentaties in het Engels kom je dichter bij dat doel.
Ikzelf heb twee jaar geleden deelgenomen aan het project. Het gastland was toen Slovenië. Een onvergetelijke ervaring was het voor mij. Dan heb ik het niet over de computervaardigheden maar eerder over het internationale contact tussen de leerkrachten. De visies op en het organiseren van klassieke talenonderwijs bleken zeer uiteenlopend te zijn én best stof tot discussie. Vooral de informele babbels met gelijkgestemde zielen op excursies en op café blijven me nog het langst bij.
Ik kwam als een rijker persoontje terug...

Om hieraan te kunnen deelnemen moet je eerst even door wat paperassenwerk heen (om de beurs aan te vragen). Laat je hier niet door afschrikken, het loont écht.

Via onderstaande link kom je in de database van de Comenius-projecten terecht. Het referentienummer is BE-2011-160-001. De deadline voor de kanidaturen is 14 januari. Doen!
http://ec.europa.eu/education/trainingdatabase

1 opmerking:

Jens Vermeersch zei

Voorinschrijven kan on-line via http://www.tinyurl.com.au/y9q .

http://www.circe.be/content/view/121/334/lang,nl/

Een reactie posten