Pages

woensdag 24 november 2010

Met een zakcomputer op ontdekking in het Gallo-Romeins museum Tongeren

Een interactieve pda-handcomputer die leerlingen van 12 tot 14 jaar al spelenderwijs het museum leert ontdekken, is afgelopen weekend in gebruik genomen in het Gallo-Romeins museuem van Tongeren.
De leerlingen trekken met de pda in de hand door het museum en lossen vragen op.
De pda's staan via een draadloos netwerk met elkaar in verbinding. Je speelt het spel in teams van twee of drie jongeren die moeten samenwerken. De pda wijst de weg in de zalen en geeft de opdrachten in spelvorm.
De sociale interactie en het collaboratieve aspect vormen de kern van het spel: elk team moet samenwerken, informatie uitwisselen en overleggen met elkaar om tot een resultaat te komen. Zo kan een team pas overgaan naar een volgende spelopdracht als de teamleden het vorige deelspel samen afgerond hebben.
Er wordt niet enkel gecommuniceerd met elkaar, de museumopstelling communiceert ook automatisch - via een draadloos netwerk - met de gebruikers. De jongeren worden op die manier aangezet om de museumomgeving te verkennen. Ze pikken al spelend en ontdekkend - onbewust - heel wat informatie op over het verre verleden.

Wie zin heeft om het uit te testen, mailt me maar,...ik ga mee!
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten